• Środa, 19 czerwca 2019

Autor: agn
Andrzej Zibrow
Fot. pawel
Gotowy jest już otwarty list do parlamentarzystów okręgu wałbrzyskiego. Przygotował go Andrzej Zibrow, prezes Stowarzyszenia Aktywności Lokalnej Obywatel. Zibrow chce, aby posłowie podjęli interwencję w sprawie pogarszającej się sytuacji w Zakładach Koksowniczych Victoria.

List zawiera dwanaście zagadnień, które dotyczą obecnej sytuacji w spółce. Były prezes Victorii, Andrzej Zibrow podkreśla, że podjął decyzję mając na uwadze dobro koksowni oraz konieczność ochrony lokalnego rynku pracy.
Jego zdaniem załodze może grozić zwolnienie i radykalna obniżka płacy. Doniesieniom Andrzeja Zibrowa zaprzecza prezes Zakładów Koksowniczych Ferdynand Krukowski. Zapewnia też, że w ostatnim czasie nikt w Victorii nie został zwolniony. W wałbrzyskich zakładach koksowniczych i spółkach jej podległych pracuje łącznie około 700 osób.
To jeden z największych pracodawców w naszym mieście.

Komentarze (1) Dodaj komentarz

~AK 40 16-08-2017 14:52
Zibrow - daj spokój z Koksownią. Co z Elektrochemem i zatrudnieniem inwalidów ? To jest temat . Byłeś tam szefem produkcji.